Nieuwbouw, renovatie, isolatie en onderhoud

Nieuwbouw

Pas gebouwde daken kunnen wij uiteraard ook voorzien van kwalitatief goede dakbedekking, eventueel in combinatie met isolatie.   Ook kunnen wij hier een afvoer op aanbrengen en zorgen wij uiteraard voor een mooie randafwerking.

Dak renovatie

Hoe weet u of uw dak gerenoveerd moet worden?                Enkele kenmerken zijn:

schubben in dakbedekking                 lekkage schuurdak   DSC01223 (Large)        

 Plooien, blaren of schubben    Vochtplekken op muur/plafond           Grote hoeveelheden water op het dak

Bij daken ouder dan 15 jaar moet u er rekening mee houden dat de dakbedekking aan het einde van zijn levensduur kan zijn.  Het is om die reden dat wij uitsluitend gebruik maken van hoogwaardige materialen, voorzien van een KOMO-attest met productcertificaat. Zo weet u zeker dat u voor kwaliteit kiest.

Isoleren

Het rendement van dakisolatie is vergelijkbaar met een rente van negen procent op een spaarrekening. Dit heeft Milieu Centraal berekend met de Standaard Rekenmethode Rendementen. Een on-geïsoleerd huis betekent namelijk een grote belasting voor het milieu én voor uw portemonnee . Door een on-geïsoleerd dak verliest een woning een hoop warmte, waardoor u meer moet stoken. Bij zomerse buitentemperaturen komt de warmte juist naar binnen, wat weer tot gevolg heeft dat u uw huis zelf moet koelen door bijvoorbeeld een airconditioning. In beide gevallen kost het u dus extra gas en/of electra, veroorzaakt het vervuiling door CO² uitstoot en versterkt u de klimaatverandering.

energieverlies                                Jacobs Terheijden (12)

Door gebruik te maken van de juiste isolatiematerialen, zorgen wij ervoor dat er beslist geen onnodige warmte meer ontsnapt. Daarnaast zal uw dak worden vervaardigd uit de meest milieuvriendelijke materialen.

Onderhoud

Periodiek onderhoud van uw dak heeft een groot en met name kostenbesparend voordeel, namelijk dat door preventief onderhoud de levensduur van uw dak aanzienlijk verlengd wordt. Op deze manier haalt u dan ook het hoogste rendement met de minste zorgen uit uw dak. U zou dit kunnen vergelijken met de jaarlijkse APK van uw auto. Wij adviseren doorgaans minimaal 1x per jaar dak onderhoud uit te laten voeren. Staat een pand/woning echter in de nabijheid van veel begroeiing, dan is ons advies om 2x per jaar dak onderhoud uit te laten uitvoeren.

Werkzaamheden die Koops Dakbedekking voor u verricht bij preventief onderhoud:

– De daken worden in kaart gebracht om een goed plan van onderhoud te kunnen maken.

– Reinigen en inspecteren van het complete dakoppervlak.

– Inspecteren van alle onderdelen die zich op het dak bevinden zoals koepels, schoorstenen, doorvoeren, installaties.

– Reinigen/ontstoppen van afvoeren en deze controleren op waterdichtheid.

– Als bij de inspectie kleine gebreken geconstateerd worden, dan zullen deze direct door ons gerepareerd worden. Mochten er grote gebreken blijken te zijn, dan zullen wij deze altijd eerst aan u voorleggen, alvorens hier direct actie op te ondernemen. Indien gewenst kunnen wij hiervoor een vrijblijvende offerte uitbrengen.

Heeft u interesse in periodieke inspectie, risico-inventarisaties of  langetermijnplanningen voor uw dak-onderhoud?                 Neem contact met ons op voor een vrijblijvend adviesgesprek, prijsopgave en/of onderhoudscontract.

 

onderhoud wateraccumulatie_popup IMG_9252