Aanbrengen brandscheidingen in dakbeschot Heerma State

We hebben voor het project Heerma State te Roosendaal de opdracht gekregen om brandscheidingen te maken in het bestaande houten dakbeschot d.m.v. brandwerende beplating. Het pand is ongeveer 10 jaar geleden neergezet als tijdelijk onderkomen, maar aangezien het pand nu toch definitief blijft staan was het noodzakelijk hier de nodige veiligheidsaanpassingen te doen om te kunnen voldoen aan de huidige eisen en normen.  De werkzaamheden moeten uitgevoerd worden op meerdere daken die ook nog eens bestaan uit meerdere niveau’s.

Wij hebben de wijze waarop de brandscheidingen aangebracht moesten worden van de opdrachtgever op tekening gekregen.  Hierop hebben wij alles uitgemeten en de aan te brengen brandscheidingen op het dak uitgezet.

Vervolgens hebben wij de huidige PVC dakbedekking deels open gesneden en hier de onderliggende isolatie verwijderd, om zo aan het dakbeschot de benodigde werkzaamheden uit te kunnen voeren.

Het bestaande houten dakbeschot is op de aangegeven plaatsen verwijderd, waarna een brandveilige plaat is aangebracht.  Dit ter voorkoming van brandoverslag van binnenuit naar andere ruimtes van dit complex.

Gezien de onderliggende houten balken te ver uit elkaar lagen voor de brandveilige dakbeschotplaten, hebben wij ook de balkconstructie aan moeten passen om de nieuwe platen goed dragend aan te kunnen brengen.

 

Na het vervangen van de dakbeschotplaten is het vlak met een Pir afschot isolatie geïsoleerd en is de naast de insnijding gelegen PVC dakbedekking schoongemaakt om hier een nieuwe laag PVC dakbedekking waterdicht op aan te kunnen helen.

 

Ook dit werk was een flinke uitdaging en zeker geen recht toe recht aan werk. Door ons vakbekwame personeel heeft ook dit werk weer tot een goed eindresultaat geleidt, waardoor wij er weer een uiterst tevreden klant bij hebben.

 

aanbrengen brandwerende platen 2409 - Heerma State  aanbrengen brandwerende platen 2408 - Heerma State  aanbrengen isolatie 2639 - Heerma State

aanbrengen isolatie 2635 - Heerma State  PVC dakbedekking 2671 - Heerma State  PVC dakbedekking 2757 - Heerma State