Onderhoud i.v.m. lekkage en wateraccumulatie

Achterstallig onderhoud van uw dak kan vervelende gevolgen hebben. Een verstopte afvoer kan bijvoorbeeld overstromen en leiden tot lekkages.  Deze kunnen vervolgens weer leiden tot beschadigde (houten) dakbeschotten. Wat hier weer het gevolg van is kunt u zien op de foto.
Een lekkage kan tevens ontstaan door onthechting van materialen, zoals losliggende overlappen. Vervanging van het dak is vaak erg kostbaar, dus om dit te voorkomen raden wij u aan het dak regelmatig te laten controleren.  Zo zijn wij in staat om tijdig lekkages of slijtage te signaleren en te repareren.     

 

Doordat het in ons land regelmatig en tegenwoordig ook heviger regent, kan ook wateraccumulatie (opeenhoping van water) een probleem worden voor uw dak.  Het water verzamelt zich op het laagste punt, waardoor de last op het dak toeneemt en het risico op doorbuigen bestaat.  Indien de dakconstructie doorbuigt zal er nog meer water blijven staan wanneer het opnieuw regent.

Wateraccumulatie kan ontstaan door:

  • Afvoeren die verstopt zijn
  • Te kleine of niet voldoende afvoeren
  • Onvoldoende of geen noodoverlopen
  • Geen of onvoldoende afschot op het dak
  • Constructie te licht
  • Dakbeschot rot  (hout)

Als gevolg van wateraccumulatie storten jaarlijks ca. 20 daken in, met alle gevolgen van dien.  Het probleem wordt nog steeds enorm onderschat en kan voor grote schades zorgen.  Schades welke niet vanzelfsprekend door de verzekering worden gedekt.  Raadpleeg hiervoor uw polis!

Ook instorting door sneeuwlast is niet altijd verzekerd!  Smeltende sneeuw is zwaar en kan bij doorgang bij de afvoeren behoorlijk belemmeren waardoor het water mogelijk niet snel genoeg van de daken kan worden afgevoerd.

 

Met een onderhoudscontract komt Koops Dakbedekking eenmaal per jaar langs om uw dak uitgebreid te inspecteren, schoon te maken en waar nodig kleine reparaties uit te voeren.  Het plegen van regelmatig dakonderhoud verlengd de levensduur van uw dak!

 

wateraccumulatie_popup   IMG_7390   Koops Dakbedekking