Materialen

Wij van Koops dakbedekking geven u graag een duidelijk overzicht van de materialen die wij gebruiken. U kunt in het linker menu een keuze maken. Al deze materialen worden aangebracht conform BDA voorschriften.

 

Milieu

milieu

In deze tijden heeft het milieu, onze leefomgeving, de grootste aandacht. Groot onderhoud van uw dak is de ultieme mogelijkheid om bijvoorbeeld de isolatie van uw dak aan te pakken.

Lees meer…

Lichtkoepels en lichtstraten

lichtkoepels

Licht in huis is belangrijk voor de gezondheid. Het beïnvloedt de biologische klok en zorgt ervoor dat we ons gelukkig en gezond voelen.

Lees meer…

Onderhoud i.v.m. lekkage en wateraccumulatie

Koops Dakbedekking

Achterstalling onderhoud van uw dak kan vervelende gevolgen hebben. Een verstopte afvoer kan bijvoorbeeld overstromen en kan leiden tot lekkages of zelfs tot wateraccumulatie.
Ook kan een lekkage kan tevens ontstaan door onthechting van materialen, zoals losliggende overlappen.

Lees meer…

Dakisolatie

isolatie

Goed isoleren is een positieve bijdrage aan het milieu.
Het rendement van dakisolatie is vergelijkbaar met een rente van negen procent op een spaarrekening. Een on-geïsoleerd huis betekent namelijk een grote belasting voor het milieu én voor uw portemonnee .

Lees meer…

Tuindaken

sedum dak

Tuindaken (ook wel mosdaken, groendaken of vegetatiedaken genoemd) dragen bij aan een beter milieu en bieden goede isolatie. Hiervoor wordt sedum of mos bovenop de reguliere dakbedekking aangebracht. U kunt door een gedeelte van uw dakterras te bekleden met mos/sedum eenvoudig een tuin op uw dak creëren.

Lees meer…

Resitrix EPDM

resitrix_logo

RESITRIX MB is een afdichtingsbaan met een toplaag in gewapend EPDM rubber en een cachering onderaan in SBS hoogploymeer. De plaatsing kan losliggend met ballast, gevlamlast op bitumineuze ondergrond of mechanisch bevestigd.

Lees meer…

Kunststof dakbedekking ( PVC )

pvc

Kunststof dakbedekking bestaat uit PVC (polyvinylchoride). Dit is een thermoplastische kunststof met weekmakers waaraan een UV-stabilisator is toegevoegd. Behalve voor UV-straling is het tevens ongevoelig voor warmte en licht. Het wordt door middel van een föhntechniek op het dak aangebracht.

Lees meer…

Bitumineuze dakbedekking

Bitumen-kleuren

Dakleer, oftewel bitumineuze dakbedekking is de meest populaire dakbedekking. Het is duurzaam en in verschillende varianten te verkrijgen. De levensduur varieert van 10 tot 30 jaar, afhankelijk van de gekozen variant, dakconstructie en onderhoudsfrequentie.

Lees meer…